Home
Pijnbestrijding middels lokale infiltratie.

 

BEHANDELING VAN PIJN MIDDELS LOKALE INFILTRATIE.

 

 Inleiding.

Pijnlijke lokale plaatsen in het lichaam kunnen worden behandeld door deze te injecteren/infiltreren met medicatie. In deze informatie leest u meer over deze vorm van pijnbestrijding.

 

Wat is een lokale infiltratie.

Lokale infiltratie is een vorm van pijnbestrijding waarbij de pijnspecialist u een injectie met plaatselijke verdovingsvloeistof geeft. U krijgt zo’n injectie als een geïrriteerde zenuw pijn veroorzaakt. Naast andere indicaties, wordt deze behandeling ook gebruikt bij littekenpijn of een pijnlijke slijmbeurs (schoudergewricht, heupgewricht). Enthesiopathie, pijn ter hoogte van de aanhechting van pezen op het bot, is ook een indicatie voor deze benadeling.

 

De behandeling.

De behandeling wordt meestal in dagbehandeling verricht. De behandeling vindt plaats op een behandelkamer welke speciaal is ingericht voor de pijnbestrijding.

De behandeling vindt plaats op een speciale behandeltafel. Soms kan de behandeling ook in bed plaats vinden. Na desinfectie volgt de injectie met een plaatselijke verdovingsvloeistof in combinatie met een middel dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat de pijn wordt bestreden (corticosteroïd).

 

Aandachtspunten ná de behandeling.

Het ontstekingsremmende medicijn (corticosteroïd) dat gebruikt wordt, kan bij vrouwen opvliegers veroorzaken. Ook kan de menstruatie korte tijd worden verstoord. Patiënten met suikerziekte die insuline gebruiken, merken soms dat de bloedsuikers tijdelijk verhoogd zijn.

Er is altijd een kleine kans dat u een allergische reactie krijgt op een gebruikt middel. Dit komt echter zelden voor. Indien nodig wordt hiervoor medicatie toegediend.

 

Resultaat van de behandeling.

De verdovingsvloeistof werkt ongeveer 6 uur. De pijn is daarna vaak minder hevig of zelfs verdwenen. Echter meestal begint men het effect pas later te merken. Pas na enkele maanden kan het resultaat van de behandeling worden beoordeeld. Soms moet de behandeling worden herhaald. Niet altijd heeft de behandeling effect.

 

Disclaimer: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 
Copyright © 2019 UwPijnKliniek. Alle rechten voorbehouden.