Home Artikelen Kleiduiven schieten
Kleiduiven schieten

Arnoud Vervest, anesthesioloog pijnbestrijder, heeft een bijzondere hobby, namelijk kleiduiven schieten. Het toeval wil dat in het team pijnbestrijding dat kort geleden een definitieve samenstelling heeft gekregen, nóg iemand deze hobby beoefent: Arie de Zee, anesthesie-assistent is in zijn vrije tijd jager! Wat ligt er dus meer voor de hand dan een aantal onbevangen (vrouwelijke) collega's mee te nemen naar deze locatie waar je je geheime hartstocht kunt botvieren en je mannelijkheid bewijzen!

Afgevuurd! Dit klonk talloze malen door de bossen van Kuinre waar een vrolijk groepje mensen zich aan het bekwamen was in de schietkunst, al dan niet gewapend en voorzien van oordoppen en schietbril. Een zonnige zaterdag eind juni: de medewerkers van de afdeling anesthesiologische pijnbestrijding hebben een origineel uitje. Organisator: “de Baas” Arnoud Vervest. Entourage: het Kuinderbos. Catering: Koffie, broodjes en drankjes in overvloed aanwezig. Weersomstandigheden en stemming: opperbest. Ziehier de  ingrediënten om alle deelnemers enthousiast te krijgen en tevreden weer naar huis te laten gaan. Al is het misschien wel met spierpijn en een (blauwe) schouder, want dat schieten écht een sport is voor sterke mannen, dat hebben we wel ontdekt!)

Een paar van ons (het zwakke geslacht) zijn zelfs zó enthousiast geworden dat ze een volgende zaterdag wellicht wéér daar in Kuinre te zien zullen zijn met een geweer aan hun schouder. Een enkeling sloeg af en toe haar beurt over, met het oog op haar komende tennis toernooi. Maar over het algemeen heeft iedereen genoten van dit dagje schieten.

Oneerlijke competitie Het was natuurlijk geen eerlijke competitie. Drie ervaren schutters en een (voormalig) marinier tegen acht onervaren vrouwelijke deelnemers. Nummer één was dan ook Arnoud, direct gevolgd door Arie en daarna de rest van de mannen. Tot de genodigden behoorden nl. ook een bevriende sportschutter en de heer L. Santema, directeur van de firma Plastimed. Toch hadden de vrouwelijke deelnemers best wel wat punten gescoord – vertaal: wat “duiven” of “hazen” afgeschoten. Het grappige is dat zelfs de meest onverschillige schutter fanatiek wordt als er eindelijk een schot raak is! (trouwens, van fanatiek gesproken, er wordt gefluisterd in de wandelgangen van O.K. dat Arie direct de volgende zaterdag is gaan oefenen om zijn score-peil op te krikken. Een tweede plaats was hem toch wat te min!) Deze geslaagde teambuilding dag werd op Brabantse wijze afgesloten met een lunch in IJlst aan het water in de tuin van de familie Vervest.

Met dank aan de organisator en aan de firma Plastimed, die gezamenlijk deze fijne dag mogelijk hebben gemaakt.

Danny van Assendelft

   

alt

alt

 alt

 

 
Copyright © 2021 UwPijnKliniek. Alle rechten voorbehouden.